وی افزود: تروریستها به 2 دلیل عمده مردم بیدفاع و اهداف آسان را برای ادامه عملیاتهای تروریستی خود در نظر گرفتهاند.
ابتدا اینکه بر اثر عملیات ارتش طالبان مقر اصلی خود در مناطق قبایلی را از دست دادهاند، بنابراین مجبورند که با کمک گروههای افراطی و رادیکال عملیاتهای خود را گسترش دهند و این گروهها توانایی درگیری با ارتش را ندارند و فقط میتوانند به مردم بیدفاع آسیب برسانند.
به گفته اختر عباس، طالبان دیگر جایگاهی بین مردم ندارند بنابراین تلاش میکنند که با گسترش عملیاتهای خود در شهرها و ایجاد رعب و وحشت امنیت داخلی کشور را به چالش بکشند.
«سرتیپ محمود شاه» کارشناس مسائل دفاعی پاکستان در این زمینه گفت: طالبان مجبور به عقبنشینی از مواضع خود هستند زیرا مردم از آنها متنفر شدهاند.
وی افزود: برای به نتیجه رسیدن عملیات ارتش در مناطق قبایلی باید نیروهای امنیتی داخلی و پلیس تقویت شوند تا با مهار تروریسم در داخل بتوان طالبان را ریشهکن کرد.
یک اندیشکده در پاکستان با ارائه آمار عملیاتهای تروریستی در ماه جاری میلادی اعلام کرد: در ماه می عملیاتهای تروریستی داخل کشور 33 درصد افزایش داشته و تعداد قربانیان این عملیاتها 60 درصد و تعداد زخمیها 16 درصد افزایش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش این اندیشکده، شبهنظامیان شیوه خود را تغییر دادهاند و به جای مراکز نظامی مردم عادی را که هدفی آسانتر هستند، هدف قرار میدهند.
طبق این گزارش در ماه می 162 حادثه تروریستی که بیشتر آنها مربوط به بلوچستان بود در پاکستان اتفاق افتاد که بر اثر آن 311 نفر کشته و بیش از 136 نفر زخمی شدند.